Jestem Wam winny wyjaśnienia. Co prawda ten wpis, ale inny wstęp miał pojawić się na koniec czerwca, dlatego też z taką datą ustawiam jego publikację. Moi drodzy każdemu należy się odrobina wytchnienia… Nawet od pasji, w końcu wypalenie jest największym jej zagrożeniem.
Dla tych co twierdzą, że się zaszyłem, albo utknąłem w klubie AA… Nie to nie tak. Na prawdę, ten wpis miał pojawić się przed wakacjami i oznajmić iście akademicki wypoczynek bo do października.
Nutty Summer miał być propozycją na wakacje, z głębokim smakiem advokatu, migdałów i kokosa. Bo taki właśnie jest Nutty Summer. Miks advokatu, rumu kokosowego, soku ananasowego, likieru migdałowego (amaretto) i śmietanki może powodować pewną iluzję. Iluzję smaku, która przypomina orzech.
Bardzo bogate połączenie. Wyrafinowany smak i aromat, to nie jedyne co ten koktajl oferuje. Zgodnie z recepturą, garnish, w jaki należy zaopatrzyć ten trunek, to kleksy z angostury. Zwróć uwagę, jak pięknie angostura rozpływa się po tej żółtej, kremowej powierzchni.
Subtelny w smaku, gęsty, kremowy… Orzech? Nie orzech? Migdał? W końcu to też orzech… To na prawdę fajna kompozycja!



Dodaj komentarz